Vorige maand ging het er al over in onze nieuwsbrief.
De stijging van de verzekerde sommen.
Met het stijgen van de kosten voor het vervangen of repareren van de gebouwen en inventaris die we bezitten is er kans op onderverzekering.

Normaal gesproken passen we daarom 1x per jaar de indexcijfers van Troostwijk toe. Door het tempo waarin de prijzen tegenwoordig stijgen moeten ook de indexcijfers sneller geupdate worden.

indexering van jaar naar kwartaal
Door de snelle ontwikkelingen is het nodig de indexcijfers voor gebouwen en inventarissen vaker aan te passen. We doen dit vanaf nu niet meer eens per jaar, maar eens per kwartaal.

over de index
Wij hanteren de indexcijfers van Troostwijk.
Kijk voor meer informatie hierover op de Troostwijk website.

wat betekent dit voor jou en jouw relatie?
In voorgaande jaren werd het indexcijfer voor het komende jaar aangekondigd in onze nieuwsbrief. Vanaf nu wordt het indexcijfer hierin niet meer genoemd omdat de cijfers voor de kwartalen van het aankomende jaar dan nog niet bekend zijn.
Bij de prolongatie wordt het op dat moment geldende indexxcijfer toegepast. (Zie hiervoor de Troostwijk website.) De verzekerde sommen gebouw, huurdersbelang en inventaris worden daarmee aangepast.

achtergrond informatie
Het is waarschijnlijk niemand ontgaan dat door wereldwijde ontwikkelingen en combinaties van vele factoren de prijzen voor grondstoffen en materialen enorm zijn toegenomen. In onze laatste nieuwsbrief besteedden wij hier al aandacht aan.
Ook de inflatie, stijgende lonen en krapte op de arbeidsmarkt hebben effect op de bouwwereld. De goed gevulde portefeuilles van aannemers maken het daarbij nog eens extra lastig om bij calamiteiten snel en betaalbaar herstel te laten plaatsvinden.

 

Voorkom onderverzekering en laat gebouwen of inventaris taxeren.