Je trekt je jas aan, pakt je tas mee, trekt de deur dicht én draait de deur op slot.

Je trekt je jas aan, pakt je tas mee, trekt de deur dicht én draait de deur op slot. Dit is alvast een eerste logische stap en een goed begin om je gebouw, medewerkers en spullen veilig te houden. Weet jij wat je verder kunt doen voor inbraakpreventie?

Om inzicht te krijgen in het inbraakrisico en welke beveiligingsmaatregelen nodig zijn is de Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) ontwikkeld. De VRKI is een goede manier om het inbraakrisico en de bijbehorende beveiligingsmaatregelen van bedrijven te bepalen.

Onderdeel van de VRKI is een lijst met artikelen met daarbij een score over hoe aantrekkelijk deze zijn voor criminelen. De aantrekkelijkheid én de waarde van de artikelen bepalen de risicoklasse. Hoe hoger de risicoklasse, hoe meer beveiligingsmaatregelen voorgesteld worden. Deze maatregelen zijn opgesteld in samenwerking met onder andere Politie Nederland en het Verbond van Verzekeraars.

Je kunt makkelijk zelf de risicoklasse van jouw bedrijf berekenen met de VRKI-tool.

Naast de organisatorische maatregelen, zoals erop toezien dat alle deuren ook daadwerkelijk op slot gedraaid worden. Zijn er soms ook bouwkundige maatregelen en elektronische maatregelen noodzakelijk. Denk aan goed hang- en sluitwerk, beveiligingsverlichting, een inbraakalarminstallatie of beveiligingscamera’s.

Voor goed advies kun je het beste kiezen voor een BORG-beveiligingsbedrijf. Beveiligingsbedrijven die BORG gecertificeerd zijn worden beoordeeld op de levering van hun producten en diensten. Denk hierbij aan het adviseren over inbraakbeveiliging en het aanleggen, monteren en onderhouden van beveiligingssystemen. Ook worden zij gecontroleerd op deskundigheid en betrouwbaarheid van het personeel. Vind een BORG-beveiligingsbedrijf bij jou in de buurt via de website van het CCV.

Wil je meer weten over inbraakpreventie?

Vraag het ons. We staan voor je klaar!