Reiniging Vetkanaal

Klik hier voor de Afzuiginstallatie Handout voor uw verzekerde

De ‘Frituren, Bakken / Koken clausule’ is binnen de branche Horeca een van de belangrijkste clausules om rekening mee te houden. Brand in het afzuigkanaal of bijbehorende motoren en randapparatuur (door ophoping van vet) is een veel voorkomende schadeoorzaak en heeft grote gevolgen die gemakkelijk voorkomen kunnen worden door adequaat onderhoud te laten plegen en tijdig schoon te laten maken.  

De clausule verplicht verzekerden onder andere de volledige lengte van de schoorsteen, extractiebuizen met extractiemotoren en ventilatoren tijdig door een gespecialiseerd bedrijf te laten reinigen.

APC Holland, VETkanaal en BDC Group hebben de handen ineen geslagen om de verzekerden van APC Holland op dit gebied beter van dienst te zijn. Sinds 2021 betekent dit dat de voorinspectie, voor de verzekerden van APC Holland, door onze partners gratis is.

Het kan zijn dat tijdens de verplichtte jaarlijkse inspectie de vervuilingsgraad dermate laag is dat reiniging (nog) niet nodig is. In dat geval wordt een certificaat afgegeven waaruit blijkt dat verzekerde voldoet aan de eisen in de polis. 

Als de vervuilingsgraad brandgevaarlijk is zal er een rapport opgemaakt worden met eenlogo vetkanaal 
advies om te reinigen.

Voor het maken van een afspraak met een van onze partners kunt u klikken op het logo:

 

  
 
 
 
 
BDC Logo Klein

Tevens heeft BDC Group de mogelijkheid om het afzuigkanaal te voorzien van RZ-ECOSEAL®.

Voor het maken van een afspraak en de kosten hiervan kunt u klikken op het logo:

 
 
 

 

Logo

RZ-ECOSEAL® is een speciaal ontwikkelde seal op waterbasis. 

Door het aanbrengen van deze seal in uw afzuigkanaal vormt dit een onbrandbaar hitteschild. De seal is elastisch, water- en oliebestendig, zuur- en alkalibestendig, UV bestendig en dicht tevens lekkende gaten (± 5 mm.).

Voor meer informatie over RZ-ECOSEAL® klik op het logo

 

Innovatie voor tussenpersonen

APC Holland is een innovatieve assuradeur gericht op zakelijke schadeverzekeringen.
Onze Tussenpersonen kunnen via de online module binnen enkele minuten een offerte aanvragen voor zakelijke exploitanten of onroerend goed bezitters.

Zaken doen? Bel ons: 070 - 763 0 763