Taxatie

Op het gebied van taxaties werken wij samen met Troostwijk. Voor meer informatie zie: www.troostwijk.nl/diensten/taxaties

Over Troostwijk

Troostwijk staat voor ruim 85 jaar vakmanschap en specialisatie in integrale advisering op het gebied van het zekerstellen van waarde voor objecten, installaties, vastgoed en ondernemingen. Troostwijk opereert in alle segmenten van zowel het bedrijfsleven, de non-profit sector als semi-overheid. Van MKB tot beursgenoteerde ondernemingen. Troostwijk staat vanzelfsprekend voor professionele rapportages, vervaardigd door experts en gesteund door een brede, diepgaande kennis, gedegen onderzoek en jarenlange ervaring. Troostwijk staat ook voor autoriteit op het gebied van waarde, in Nederland en in toenemende mate erbuiten. Troostwijk werkt uiteraard volgens de laatste inzichten in bedrijfseconomische- en verzekeringstaxaties, vastgoedadvies en contra-expertises. Maar autoriteit word je alleen door ervaring. En die heeft Troostwijk. Al sinds 1930.
Troostwijk voor totaaloplossingen. Alle kennis die op verschillende plaatsen in de organisatie aanwezig is wordt zo nodig gebundeld, waardoor een unieke samenwerking ontstaat. Dat biedt voor onze klanten de onschatbare meerwaarde van een totaaloplossing bij één betrouwbare partner.

Waarom uw Gebouw door Troostwijk laten taxeren?

Waarderingsgrondslag
De waardegrondslag voor het verzekeren van een gebouw is de herbouwwaarde. In veel gevallen wordt hier onbewust aan voorbijgegaan. Veel gehanteerde waarden zijn namelijk; aankoopwaarde, marktwaarde of zelfs WOZ waarde. Het risico op over- of onderverzekering bij het gebruik van deze waardegrondslagen is zeer groot. Een taxatie sluit dit risico uit.

Nieuw voor oud
Bij een open polis, dus zonder geldig taxatierapport, bestaat de mogelijkheid dat schade-experts “aftrek nieuw voor oud” zullen toepassen. Dit betekent dat er een aftrek van het schadebedrag zal plaatsvinden omdat bijvoorbeeld de dakbedekking toch al aan vervanging toe was of omdat het schilderwerk achterstallig onderhoud vertoonde. Een taxatie sluit het “aftrek nieuw voor oud” risico uit.

Waarom uw Inventaris en Huurdersbelang door Troostwijk laten taxeren?

Waarderingsgrondslag
Met een geldig taxatierapport is de basis voor een uitkering altijd de door Troostwijk vastgestelde waarde.
De getaxeerde waarde voor uw inventaris kan zijn:

  • de nieuwwaarde
  • de vervangingswaarde (het bedrag dat na een schade nodig is om een gelijkwaardig alternatief te kopen)


Dagwaarde
Wanneer de dagwaarde van uw inventaris minder dan 40% van de nieuwwaarde is zal er (zonder taxatierapport) op basis van dagwaarde worden uitgekeerd door uw verzekeringsmaatschappij. Dit betekent in de praktijk dat naarmate uw inventaris ouder wordt, de hoogte van uw schade-uitkering steeds lager zal worden. Omdat u bij een schade vaak in één keer veel zaken nieuw zal moeten aanschaffen kan dit tot grote financiële problemen lijden. Met een taxatierapport krijgt u altijd de getaxeerde waarde uitgekeerd, ongeacht of de werkelijke waarde op dat moment minder was.

Huurdersbelang
Bij het huren van een pand komt het vaak voor dat verzekerden zelf verbeteringen hebben aangebracht aan het pand. Denkt u hierbij aan zaken die niet onder de inventaris vallen zoals; toiletten, afzuiginstallaties, airconditioning, alarmsysteem, etc. Omdat u deze zaken heeft aangeschaft of van de vorige huurder heeft overgenomen bent u hiervoor verantwoordelijk. Zeker bij een overname van de oude huurder is het lastig de waarde van het huurdersbelang in te schatten maar zal u de verbeteringen aan het pand wel graag willen terugplaatsen na een eventuele schade. De verhuurder van het pand heeft dit huurdersbelang vaak niet meeverzekerd. Met een taxatierapport van Troostwijk heeft u als verzekerde de zekerheid dat verzekeraars de vooraf getaxeerde waarde hanteren gedurende de looptijd van het rapport. Hiermee voorkomt u discussies over de hoogte van de uitkering en kunt u zo snel mogelijk uw bedrijfsactiviteiten hervatten.

Innovatie voor tussenpersonen

APC Holland is een innovatieve assuradeur gericht op zakelijke schadeverzekeringen.
Onze Tussenpersonen kunnen via de online module binnen enkele minuten een offerte aanvragen voor zakelijke exploitanten of onroerend goed bezitters.

Zaken doen? Bel ons: 070 - 763 0 763