Het gebruiken van elektriciteit is heel vanzelfsprekend. Maar veilige elektra niet altijd.

Het gebruiken van elektriciteit is heel vanzelfsprekend. Maar veilige elektra niet altijd. Helaas is het doorbranden van elektrische apparaten en onjuist aangelegde installaties één van de grootste brandoorzaken. Weet jij waar je op moet letten voor een veilige omgeving?

 

Om inzicht te krijgen in de veiligheid moeten elektrische installaties en aangesloten apparaten gekeurd worden. Dit was voorheen volgens de NEN 3140, VIER of Agro Elektra methode. Maar omdat deze inspecties niet expliciet gericht zijn op de beoordeling van het risico op brand, is eind 2017 de NTA 8220 “Methode voor het beoordelen van elektrisch materieel op brandrisico” ontstaan. De NTA 8220 is ontwikkeld door inspecteurs en verzekeraars als beoordelingsmethode voor het risico op brand in elektrische installaties en aangesloten apparaten.

 

Om de kwaliteit van de NTA 8220 inspectie hoog te houden is een certificatieregeling opgesteld door SCIOS. Hierin zijn de inspectiemethode en eisen voor de inspecteur en het inspectiebedrijf vastgelegd. Een SCIOS gecertificeerde inspecteur wordt regelmatig gecontroleerd door een certificerende instelling.

Een NTA 8220 inspectie uit laten voeren kan alleen door een SCIOS Scope10 gecertificeerd inspectiebedrijf. Onze partner hierin is AREPA Inspexx.

Ben je benieuwd naar een NTA 8220 rapportage?

wil je meer weten over veilige elektra?

Bekijk dan de informatie folder of vraag het ons.
We staan voor je klaar!